Heb je het idee dat de batterij van je iPhone of iPad minder lang meegaat? Dit probleem komt bij veel mensen voor! Apple heeft een feature ingebouwd waarmee je de conditie van je batterij kunt checken. In dit stappenplan zullen we de verschillende stappen uitleggen die je kunt volgen om de batterijconditie van je iPhone te controleren.

Open de Instellingen-app

Ontgrendel je iPhone en zoek naar het pictogram van de Instellingen-app op het startscherm. Tik erop om de app te openen.

Navigeer naar het batterijmenu

Eenmaal in de Instellingen-app, scrol je omlaag en zoek je naar de optie “Batterij”. Tik erop om het batterijmenu te openen.

Controleer de batterijconditie

In het batterijmenu vind je de sectie “Batterijconditie”. Tik erop om de details van de batterijconditie van je iPhone te bekijken.

Bekijk de maximale capaciteit

In de batterijconditie-sectie zie je de term “Maximale capaciteit”. Dit geeft aan hoeveel capaciteit je batterij nog heeft ten opzichte van toen deze nieuw was. Een gezonde batterij heeft meestal een maximale capaciteit van 90% of hoger. Als de maximale capaciteit lager is, kan dit wijzen op een verslechterde batterij.

Controleer op piekprestaties

Binnen het batterijconditiemenu zie je ook de optie “Piekprestaties”. Tik erop om te controleren of je iPhone is uitgeschakeld vanwege een verminderde batterijconditie. Als je iPhone is uitgeschakeld vanwege de batterij, kun je hier ook de optie vinden om de prestaties te herstellen.

Gebruik de Batterijstatus-tool

Apple heeft een handige tool genaamd “Batterijstatus” geïntroduceerd in iOS 11.3 en latere versies. Deze tool geeft gedetailleerde informatie over de batterij van je iPhone. Om deze tool te gebruiken, tik je op de optie “Batterijstatus” in het batterijmenu.

Overweeg een batterijvervanging

Is de conditie van je batterij slecht, maar is je telefoon verder nog in orde? Met een simpele batterijvervanging is je iPhone weer als nieuw! Bij Mac-Fix kun je de batterij van je iPhone deskundig laten vervangen. Wij gebruiken de beste batterijen die in de markt verkrijgbaar zijn, om de kwaliteit van jouw iPhone te garanderen.

Laat je batterij vervangen

Vervang je liever zelf de batterij van je Apple apparaat? Bij MacParts bestel je onze hoogwaardige batterijen vanuit onze eigen voorraad.

Neem contact op

Neem gerust contact met ons op voor een reparatieafspraak, of kom langs in onze winkel in Nijmegen!